

Supports to Advance Emotional Well-Being in Schools Learning Collaborative Cohort Spring PD Event Recordings + Slides

February 14, 2024

Meeting Objectives:

By the end of the meeting, participants will be able to:

- Describe at least one best practice related to each of the following topics: Leveraging implementation science, steps for effective implementation of staff well-being initiatives, and cultural competency as it relates to student emotional well-being.
- Explain the importance of leveraging implementation science, effectively implementing staff well-being initiatives, and cultural competency as it relates to student emotional well-being.
- Outline at least one next step you will take related to leveraging implementation science, effective implementation of staff well-being initiatives, and/or cultural competency as it relates to student emotional well-being.

Master Slides: https://chronicdisease.org/wp-content/uploads/2024/02/NACDD-Spring-PD-Event-Master-Slide-Deck-2.14.24.pdf
https://chronicdisease.org/wp-content/uploads/2024/02/NACDD-Spring-PD-Event-Master-Slide-Deck-2.14.24.pdf
https://chronicdisease.org/wp-content/uploads/2024/02/NACDD-Spring-PD-Event-Master-Slide-Deck-2.14.24.pdf
https://chronicdisease.org/wp-content/uploads/2024/02/NACDD-Spring-PD-Event-Master-Slide-Deck-2.14.24.pdf

Time	Topics	Recording + Slides
12:00 - 12:15 PM ET (15 min)	Welcome Agenda/Framing for the Day	
(13 11111)	Mindful Moment	
12:15 - 12:30 PM ET	Effective Implementation 101	
(15 min)	Leveraging Implementation Science (NACDD)	• <u>Slides</u>
		• <u>Recording</u>
12:30 - 1:30 PM ET	Effective Implementation: Staff Well-Being	
(60 min)	An Evidence-Informed Step-by-Step Approach to	• <u>Slides</u>
	Implementing Staff Well-Being Initiatives (Child Trends)	• <u>Recording</u>

1:30 - 1:40 PM ET (10 min)	Break	
1:40 - 1:45 PM ET (5 min)	Physical Activity Break	
1:45 - 2:45 PM ET (60 min)	 Effective Implementation: Student Emotional Well-Being Centering Cultural Competency and Authentic Youth Engagement to Support Student Emotional Well-Being (Mental Health America) 	Recording
2:45 -3:00 PM ET (15 min)	Reflections Wrap Up Evaluation	